X

Onze collega Piet hangt vandaag alweer 5 jaar de slingers op bij GoudGrijs!

Het is feest op ons kantoor in Tilburg! Onze collega PietPiet 5 jaar in dienst is vandaag (1 mei) 5 jaar in dienst bij GoudGrijs. Dit willen wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! In het kader van deze prachtige mijlpaal, stelden wij hem een vijftal vragen.  

Onze collega Piet (35 jaar) is woonachtig in het pittoreske Weert of zoals hij zelf zegt; “de poort van Limburg”. Alhoewel zijn collega’s hem doordeweeks voornamelijk met een bak kwark, kop gemberthee, glas water of een gezonde quinoasalade zien, kan Piet in het weekend ontzettend genieten van lekker eten en drinken. Om deze gezellige bourgondische momenten met zijn geliefde gezin en vrienden te kunnen compenseren, werkt Piet zich op zijn tijd graag in het zweet. Naast zijn recruitmentkennis, kunnen Piets collega’s ook altijd bij hem terecht voor gezonde recepten en/of sportinspiratie.

Dan is het nu tijd om meer te weten te komen over Piet zijn passie voor het recruitmentvak en betrokkenheid bij GoudGrijs.

 1. Hoe ben je 5 jaar geleden terecht gekomen bij GoudGrijs?
  Piet is zijn carrière ooit begonnen als stagiair bij een uitzendbureau. Dit beviel erg goed en zo is hij de detacheringwereld ingerold. Na 6 jaar gewerkt te hebben bij een grote partij, was het tijd voor wat anders! Hij was bewust op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een kleinere club en zag toen de vacature bij GoudGrijs voorbijkomen. Destijds was GoudGrijs nog maar met twee man sterk. Piet kan zich nog goed herinneren dat hij op sollicitatiegesprek kwam, het voelde direct goed! In het begin moest hij wel erg wennen aan de informele sfeer en de directe Brabantse humor waar zijn oren af en toe van begonnen te flapperen.
 2. Waar is je passie voor de onderwijssector en onze doelgroep ontstaan?
  Zijn interesse voor de onderwijssector was gewekt, toen hij bij zijn oude werkgever zag hoe dit vakgebied begon te floreren. Na jarenlang gewerkt te hebben binnen het vakgebied overheid, was hij toe aan iets anders. Voordat Piet met de 55+ doelgroep werkte, had hij een hele andere kijk op deze doelgroep. Zijn eerste gesprek voor GoudGrijs was met een 66-jarige pittige vrouw. Zijn beeld van deze doelgroep werd direct kapot geslagen, door deze vitale dame met haar scherpe communicatie. Dit was voor Piet echt een eye opener. Hij krijgt nog steeds ontzettend veel energie van de inhoudelijke gesprekken met deze ervaren generatie.
 3. Wat maakt het recruitmentvak voor jou zo uitdagend?
  Voor Piet is het elke dag weer een uitdaging om de juiste persoon, op de juiste plek te kunnen inzetten. Niet elke docent past bij elke school. Je kunt dit alleen bereiken door in de kennismakingsgesprekken de juiste informatie naar boven te halen, zodat je erachter komt hoe een docent in elkaar steekt. Daarnaast loont het uiteindelijke resultaat namelijk dat hij te horen krijgt van een docent; “ik zit hier echt op mijn plek, dankjewel voor jouw begeleiding!” Een optimale beleving van A tot Z, ofwel de candidate experience zo servicegericht mogelijk neerzetten. Dit maakt het vak voor Piet na 5 jaar nog steeds uitdagend!
 4. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in de afgelopen 5 jaar?
  Piet haalt veel voldoening uit de complimenten die hij vaak krijgt van docenten. Hij hoort regelmatig dat hij ze zo goed heeft bemiddeld. Het dagelijkse contact met de kandidaten en de band die je door de jaren heen opbouwt, is bijzonder. Daarnaast natuurlijk ook de vele gave uitjes die hij in de afgelopen 5 jaar met zijn collega’s heeft mogen meemaken. Zo bracht hij o.a. al een bezoekje aan Barcelona en Parijs. Momenten om nooit meer te vergeten!
 5. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
  Nog steeds in een rol waarin het contact met mensen centraal staat. Piet vindt het communiceren met diverse typen mensen ontzettend inspirerend. De rol van recruiter is hem op het lijf geschreven en hier kan hij nog steeds zijn ei in kwijt. Maar ook een rol als bijvoorbeeld jobcoach ziet Piet wel zitten, mensen verder helpen in hun werk beschouwt hij als zijn missie. Het zou mogelijk ook leuk zijn als hij bovenstaande zou kunnen combineren, bijvoorbeeld het verder helpen van junior recruiters om hun drive voor het recruitmentvak te ontdekken.

Wij hopen dat GoudGrijs nog lang van jou kan genieten Piet. Namens alle collega’s bedankt voor jouw toewijding en inzet in de afgelopen 5 jaar! Op naar nog vele jaren samen!

Tags: