X

Docenten voor Project Suriname –

Introductie

EEN AVONTUUR!

Zo valt dit prachtige project en de bijbehorende vacature het beste te omschrijven.

Samen met de stichting Kansrijk Suriname zijn wij op zoek naar docenten, die zich voor de periode van minimaal 1 schooljaar willen verbinden aan een Surinaams avontuur met als doel: kansarme kinderen uit de binnenlanden van Suriname de mogelijkheid bieden om binnen 4 jaar het MULO-diploma te behalen.

Ben jij in de gelegenheid om je voor de periode van 1 schooljaar vrij te maken, ben je niet vies van back-to-basic en ben je bereid mee te denken en te werken aan de opzet en verdere uitwerking van dit project? Is het altijd jouw droom geweest om écht iets te kunnen betekenen voor kansarme kinderen en hen door middel van passend onderwijs en gerichte aandacht een toekomst te bieden?

Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Nieuwsgierig geworden? Bel ons even en we vertellen je er graag meer over of neem alvast een kijkje op de website: www.kansrijksuriname.org

Organisatie

GoudGrijs is al ruim 10 jaar dé specialist in arbeidsbemiddeling als het gaat om de bevoegde en/of vakbekwame docent. Een persoonlijke benadering, de juiste begeleiding en opdrachten op maat staan bij ons centraal. Zoals onze naam wellicht doet vermoeden, richten wij ons voornamelijk op de ‘Gouden Generatie’. Je hoeft voor ons echter niet ‘grijs’ te zijn om je ‘goud’ te voelen. Iedereen is van harte welkom voor een kennismakingsgesprek!

De opdrachtgever verzorgt beroepsonderwijs en educatie aan circa 6.000 studenten en ontwikkelt in partnerschap met de regionale omgeving uitdagende en effectieve beroepsopleidingen en taaltrajecten. De studenten worden begeleid bij het ontwikkelen van hun talenten en het nemen van verantwoordelijkheid voor hun leerproces. De (beroeps)praktijk heeft in het leren een centrale plaats. Voor de ruim 500 medewerkers zijn hart voor studenten, klantgerichtheid en resultaatgerichtheid belangrijke kwaliteiten.

Functie

Doel van het project is om het vervolgonderwijs naar het binnenland van Suriname te halen en de leerlingen in staat te stellen in 4 jaar het MULO-diploma te behalen.

De kennisvakken worden aangevuld met competentiegerichte vakken als lassen, metselen etc. Deze worden gegeven door docenten uit Suriname.

Uiteraard wordt er ook gewerkt aan persoonlijke groei en sociale vaardigheden om na het examen werk te creëren in het eigen gebied.


Er zal gestart worden met een kleine groep (5-10) goed gemotiveerde kinderen tussen de 11 en de 14 jaar, die projectmatig en individueel onderwijs krijgen in de vakken Nederlands, Engels, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, wiskunde, natuurkunde, (bedrijfs)rekenen.

In de ochtenden van 8.00-13.00u wordt er aan de leerlingen les gegeven. In de middaguren tussen 16.00-18.00u worden de basisschoolkinderen uit het dorp, die dat willen, bijgespijkerd met rekenen en taal.

Per schooljaar worden er in principe twee tot drie vakken behandeld en daar wordt vervolgens examen in gedaan. Het project biedt de mogelijkheid voor korte stages in de stad, bv in een winkel of bij een timmerman.

In de eerste maanden van het eerste schooljaar zal er veel tijd worden besteed aan de vakken rekenen en Nederlandse taal.

Na hun examen worden leerlingen geholpen met het opzetten van een eigen bedrijfje in de buurt van het eigen dorp, zodat het project ten goede komt aan de werkgelegenheid langs de rivier.

Functie-eisen

We zoeken voor de periode van minimaal 1 schooljaar twee personen, van wie er in ieder geval één uit het onderwijs komt en de andere affiniteit heeft met kinderen en lesgeven. Een (echt)paar kan dus zeker ook.

Goede pedagogische en didactische vaardigheden zijn een must.

De leefomstandigheden in het binnenland zijn zeer primitief, daarom zijn de docenten steeds 3 weken in het binnenland en daarna hebben zij een week vrij om naar Paramaribo te gaan.

We stellen tevens een ruime betrokkenheid bij de voorbereiding van het project hier in Nederland zeer op prijs.

Aanbod

Wij bieden:

● een uitgebreid inwerkprogramma

● (primitief) onderdak in Godo, en vergoeding van (simpel) verblijf in de stad iedere 3 weken.

● een klein salaris, voldoende voor de directe kosten van eten, vervoer van en naar de stad,

wat geld voor kleine tripjes en 2x per jaar een vliegticket naar Nederland (kerst, zomer). Het

precieze salaris moet nog worden bepaald en is afhankelijk van de grootte van de subsidie,

maar zal tussen de €300 en €500 per maand bedragen.

Inlichtingen

Floor Ohler 013-2118448

Sollicitatie

Floor Ohler 013-2118448

Tags: