X

Ambulant begeleider (AB) – Omgeving Tilburg

Organisatie

GoudGrijs is al ruim 12 jaar dé specialist in arbeidsbemiddeling als het gaat om de bevoegde en/of vakbekwame docent. En ook wij ontwikkelen met de tijd mee! We merken dat er steeds meer vraag ligt op het gebied van passend onderwijs en willen daarom ons werkgebied verruimen door, naast leerkrachten en docenten, ons ook te richten op andere rollen. Hierbij kun je denken aan ambulant begeleiders, intern begeleiders, orthopedagogen en schoolpsychologen. Ook bij deze onderwijsprofessionals bieden wij uiteraard een persoonlijke benadering, de juiste begeleiding en opdrachten op maat staan bij ons centraal. Zoals onze naam wellicht doet vermoeden, richten wij ons voornamelijk op de ‘Gouden Generatie’. Je hoeft voor ons echter niet ‘grijs’ te zijn om je ‘goud’ te voelen. Iedereen is van harte welkom voor een kennismakingsgesprek!

Functie

Gespecialiseerde ambulante begeleiding op school is een vorm van hulpverlening waarbij een ambulant begeleider naar de school van een leerling komt om hem/haar individueel te begeleiden. De ondersteuning kan eveneens worden ingezet voor de leerkracht(en) of de ouder(s)/verzorger(s) van de leerling. De begeleiding bestaat onder andere uit oplossingsgerichte adviezen, coaching en ondersteuning. Daarbij wordt een passend advies gevormd m.b.t. het vervolg. Het doel is dat er meer inzicht komt in de mogelijkheden en beperkingen van de leerling en de wijze waarop hiermee kan worden omgegaan. De ambulante begeleiders werken vraaggericht, zijn flexibel inzetbaar, hebben aandacht voor de complexiteit van de situatie en bezitten specifieke kennis, expertise en deskundigheid.

De gespecialiseerde ambulante begeleiding kan worden ingezet binnen het regulier- en speciaal onderwijs en zowel binnen het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. De ambulant begeleider stelt een handelingsplan op die tussentijds en aan het eind van het maatwerktraject wordt geëvalueerd. De evaluaties stellen de opbrengsten van het begeleidingstraject vast.

Functie-eisen

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma AB (master) of volgt een opleiding om deze te behalen
 • Je hebt bij voorkeur kennis van gedragsproblemen en/of leerproblemen
 • je bent bekent met handelingsgericht werken
 • Je bent flexibel inzetbaar en voor minimaal 2 dagen per week beschikbaar

Ambulant begeleiders worden ingezet wanneer de school handelingsverlegen is m.b.t. de begeleiding van de leerling, er een onderzoeksvraag ligt of wanneer er sprake is van een hulpvraag. Die hulpvraag kan inhouden dat een leerling extra individuele ondersteuning nodig heeft die de leerkracht in de klas niet kan bieden. Dit kan op didactisch-, pedagogisch- of sociaal emotioneel gebied zijn. De professionele ambulante begeleiders dienen verschillende disciplines te bezitten, worden naar vraag en op maat ingezet. Zij zijn ervaren in het werken met leerlingen met (faal)angst, autisme, ADD, ADHD, hechtingsstoornis, angststoornis en pestslachtoffers.

Aanbod

 • Een groot onderwijsnetwerk door heel Nederland
 • Persoonlijk contact en begeleiding op maat
 • Een steuntje in de rug voor en tijdens het sollicitatieproces
 • Een mooi salaris afgestemd op jouw achtergrond en reeds opgedane ervaring
 • Een volledige reiskostenvergoeding
 • Aantrekkelijke opdrachten, altijd passend bij jouw wensen en beschikbaarheid
 • Onbeperkt koffie en iets lekkers bij onze eerste kennismaking!

Inlichtingen

Mirre de Greef

mirre.degreef@docentabonnement.nl

06 – 15 59 63 56

Sollicitatie

Mirre de Greef

mirre.degreef@docentabonnement.nl

06 – 15 59 63 56

Tags: